Tel: +27 (0)13 612 0534 | Email: marketing@pumas.co.za

Ruwellyn Isbell and Sias Ebersohn in the game between Steval Pumas and Lions on 29th April. Coach Brent Janse van Rensburg says that the team must win their set piece ball, hold onto ball and protect it for this weekend’s upcoming game against Namibia in Johannesburg.
Photo: Frans Louw

The Steval Pumas will be eager to live up to their true potential when they face the Windhoek Draught Welwitschias on Sunday, as the two sides go head-to-head at the Bill Jardine Stadium in Johannesburg.

The Mpumalanga side has had a solid start to the SuperSport Challenge, beating the Vodacom Blue Bulls in the first round of the competition before putting up a determined fight against the Xerox Golden Lions in the 40-29 loss in Nelspruit last weekend.

According to Steval Pumas coach Brent Janse van Rensburg, the Lions game showed that line-speed and width on defence, continue to be areas of emphasis. Janse van Rensburg explained that there are three main aspects which the team will focus on for the upcoming game: discipline, keeping possession, winning set-piece.

“We cannot give away soft penalties and we need to make good decisions at the breakdown. We must win our set-piece ball, hold on to the ball and protect it. I would like to see the soft moments in defence of last week eradicated this week. We gave away a couple of really soft tries. There were a fair amount of individual errors in the previous match and we need to be more precise in our execution,” said Janse van Rensburg.

With regards to the Namibians, coach Janse van Rensburg said that the Steval Pumas should be wary of leaving bread crumbs for the opposition to feed off.

“Namibia is a team that lives off turn over ball. They score 40% of their tries from turnover ball. We need to make sure we don’t put ourselves under pressure when we have ball in hand. When we have ball in hand we have to keep it and not leave any bread crumbs for them to live off,” he said.

There have been no major changes to the team this week, apart from the exclusion of loose forward Reuben Johannes, who is out for six months with a shoulder injury.

Janse van Rensburg said the team is feeling confident for the weekend’s match.

“It’s all about us playing to our full potential and improving every week. For that to happen we need to be mentally and physically in the game and invest ourselves wholeheartedly into this match. We need to give Namibia enough respect. It’s really important for us to be accurate this week,” he said.

This weekend Jannie Stander and Kwezi Mona’s join the quad in their first SuperSport Rugby Challenge 2017 match and Johann Grundling will make his debut as a reserve in official Steval Pumas squad of 22. Brian Shabangu replaces the injured Reuben Johannes in starting 15 and Hennie Skorbinski will once again be captain of the team.

The match against the Welwitschias kicks off at 13h00. This game will be televised on channel 201. You can also get live score updates on the Steval Pumas Facebook page & Twitter feed.

Reuben Johannes is replaced by Brain Shabangu due to an injury incurred in the first game of the SSRC against the Bulls at Loftus on the 22nd April.
Photo: Johan Rynners

Steval Pumas gretig om Namibië hierdie naweek aan te vat

Die Steval-pumas sal graag tot hul volle potensiaal speel wanneer hulle Sondag die Windhoek Draught Welwitschias in die gesig staar. Die twee spanne sal mekaar die stryd aansê in die Bill Jardine-stadion in Johannesburg.

Die Mpumalanga-span het die SuperSport-uitdaging goed begin, en het die Vodacom Blou Bulle in die eerste ronde van die kompetisie geklop voordat hulle teen n vasberade Xerox Golden Lions in Nelspruit verloor het.

Volgens Brent Janse van Rensburg, Steval Pumas-afrigter, het die Lions-wedstryd gewys dat lynspoed en wydte op verdediging steeds gebiede is waarop klem geplaas sal moet word. Janse van Rensburg het verduidelik dat daar drie hoofaspekte is waarop die span sal fokus met die volgende wedstryd, naamlik: dissipline, balbesit en vaste fassette.

“Ons kan nie straf skoppe weggee nie en ons moet goeie besluite neem in die losgemaal. Ons moet ons vaste fassette wen, asook vashou aan die bal en seker maak dat ons die bal in die hand het en dat ons die bal beskerm. Ek wil graag sien dat ons ontslae raak van die ‘sagte’ oomblikke van verlede week. Ons het ‘n paar baie sagte/maklike drieë weggegee. Daar was baie individuele foute in die vorige wedstryd en ons moet meer akkuraat wees in ons uitvoering,” het Janse van Rensburg gesê.

Met betrekking tot die span van Namibië, het die afrigter, Janse van Rensburg, gesê die Steval Pumas moet dit nie maklik maak vir hul opponente om te oorleef nie.

“Namibië is ‘n span wat oorleef op omsetballe. Hulle behaal 40% van hul drieë van omsetballe. Ons moet seker maak dat ons onsself nie onder druk sit wanneer ons die bal in die hand het nie. As ons die bal in die hand het, moet ons dit hou en nie broodkrummels laat val vir hulle om op te oorleef nie,” het hy gesê. Daar was geen groot veranderinge aan die span gemaak hierdie week nie, behalwe die uitsluiting van losvoorspeler Reuben Johannes, wat ses maande lank met ‘n skouerbesering van die veld af is.

Janse van Rensburg het gesê die span is vol vertroue vir die naweek se wedstryd.

“Dit gaan alles oor ons om tot ons volle potensiaal te speel en elke week te verbeter. Vir dit om te gebeur moet ons geestelik en fisies in die spel wees en onsself ten volle in die wedstryd belê. Ons moet Namibië genoeg respek gee. Dit is baie belangrik dat ons, ons potensiaal kan uitspeel en dat ons hierdie week akkuraat is,” het Janse van Rensburg gesê.

Hierdie naweek sal Jannie Stander en Kwezi Mona hul eerste SuperSport-wedstryd in 2017 speel en Johann Grundling maak sy debuut as ‘n reserwe in die Steval Puma groep van 22. Verder sal Brian Shabangu die beseerde Reuben Johannes in die opdraf 15 vervang, en Hennie Skorbinski is weer die kaptein van die span.

Die wedstryd teen die Welwitschias  skop om 13:00 af. Hou ‘n ogie op die Steval Pumas Facebook-bladsy en Twitter voer vir lewendige telling opdaterings van die spel.

 

Team as follows:

 

15 Full back WILLIAMS DEVON
14 Right wing ISBELL RUWELLYN
13 Outside centre SKORBINSKI HENNIE
12 Inside centre NELL RYAN
11 Left wing LEWIS JEAN-PAUL
10 Fly half MARAIS KOBUS
9 Scrum half VAN ROOYEN REYNIER
8 Number eight GREEFF CAREL
7 Right flanker ENGELBRECHT WILLEM
6 Left flanker SHABANGU BRIAN
5 Right lock KLOPPERS HUGO
4 Left lock GREEFF STEPHAN
3 Tight head prop COETZEE MARNE
2 Hooker HERNE FRANK
1 Loose head prop TERBLANCHE DE JAY

 

16 Hooker JANSE VAN RENSBURG MARKO
17 Prop MONA KWEZI
18 Lock STANDER JANNIE
19 Utility Forward GRUNDLINGH JOHAN
20 Scrum half TEMPERMAN EMILE
21 Utility back EBERSOHN SIAS
22 Utility back HELBERG DEON
Back