Hennie Skorbinski runs onto the field at KaNyamazane Rugby Stadium this Saturday as Captain for the 2nd week of the SuperSport Rugby Challenge against the Xerox Golden Lions at 3pm. Photo: Johan Rynners

After a superb showing in their opening SuperSport Rugby Challenge match against the Vodacom Blue Bulls, all eyes will be on the Steval Pumas to notch up another win, this time against the Xerox Golden Lions.

The Mpumalanga side will have home ground advantage this time, hosting the Xerox Golden Lions at Kanyamazane Stadium on Saturday. Steval Pumas fans were delighted when the side ran out 31-23 victors against the Vodacom Blue Bulls in this past weekend’s encounter at Loftus Versfeld.

Even though victory is currently tasting sweet, Steval Pumas coach Brent Janse van Rensburg said that the team will this week be expected to put in extra effort to counter the Xerox Golden Lions’ exciting ball-in-hand approach.

“As always, the Lions are going to be a team that breathes a lot of life into the game and keeping the opposition busy. They’ve got a ball-in-hand approach, players with really high skills sets, very good decision-making and good offloading skills. Defensively we’ve got our work cut out for us this week,” said Janse van Rensburg.

This week’s match will be a case of the Steval Pumas arriving on the day and being fully prepared to outwork their opponents. Janse van Rensburg describes this as “a game of work ethic.”

“We defended a lot in the last match and it’s important for us to get a bit more balance this week. We have to focus on holding onto the ball when we attack. We had seven knock-ons in the last game, lost a ball in the breakdown and passed the ball into touch three times. So, we need to make sure that when we have the ball we look after it more,” said Janse van Rensburg.

Another key focus area for this week will be creating a stable platform from the scrum and ensuring that players get more width in defence.

“We need to contain them defensively and we really need to have good width and structure. We must execute our system on defence this week effectively so that we don’t have to overwork in trying to contain them,” said Janse van Rensburg.

The only change to the squad this week is the inclusion of Ryan Nell, who will be replacing Deon Helberg in the number 21 jersey.

The match against the Xerox Golden Lions kicks off at 15h00. Keep an eye on the Steval Pumas Facebook page Twitter feed for live score updates from the game.

 

Steval Pumas honger vir oorwinning teen Leeus

Na ‘n puik vertoning in die SuperSport Rugby Uitdagingswedstryd teen die Vodacom-Blou Bulle, sal alle oë op die Steval Pumas wees om nog ‘n oorwinning in te palm, hierdie keer teen die Xerox Goue Leeus.

Die Mpumalanga-span sal dié keer die voordeel geniet om op hulle tuisveld te speel, wanneer hulle Saterdag op Kanyamazane-stadion teen die Xerox Goue Leeus te staan sal kom.

Steval Pumas-aanhangers was verheug toe die span die naweek die Vodacom-Blou Bulle geklop het op Loftus Versfeld met ‘n 31-23 oorwinning.

Hoewel die oorwinning tans soet is, het Brent Janse van Rensburg, afrigter van Steval Pumas, gesê daar sal van die span verwag word om ekstra moeite te doen om die Xerox Goue Leeus se opwindende bal-in-hand-benadering teen te werk.

“Soos altyd, gaan die Leeus ‘n span wees wat baie lewe in die spel sal blaas en die opposisie goed besig hou. Hulle het ‘n bal-in-hand-benadering, spelers met baie goeie vaardighede, baie goeie besluitneming en goeie aangee in die kontak situasie. Wat verdediging aanbetref, het ons vandeesweek ons werk vir ons uitgeknip,” het Janse van Rensburg gesê.

Dié week se wedstryd sal ‘n geval wees van die Steval Pumas wat op die dag moet arriveer en bereid sal wees om harder as hulle teenstanders te werk. Janse van Rensburg beskryf dit as “‘n spel van werketiek.”

“Ons het in die laaste wedstryd baie verdedig en dit is belangrik dat ons hierdie week ‘n bietjie meer balans moet kry. Ons moet daarop fokus om die bal te hou wanneer ons aanval. Ons het sewe hanterings foute in die laaste wedstryd gehad, een bal verloor by die afbreekpunt en het die bal drie keer oor die kantlyn verloor. Dus moet ons seker maak dat wanneer ons die bal het, ons daarna sal omsien,” het Janse van Rensburg gesê.

Nog ‘n belangrike fokusarea vir hierdie week sal wees om ‘n stabiele platform te skep vir met die skrum en te verseker dat spelers meer wydte kry tydens verdediging.

“Ons moet hulle hanteer op die verdediging en hier ons moet regtig goeie wydte en struktuur hê. Ons moet vandeesweek ons verdedigings stelsel effektief en doeltreffend uitvoer sodat ons nie onsself oorwerk om hulle in toom te hou nie,” het Janse van Rensburg gesê.

Die enigste verandering in die span dié week is die insluiting van Ryan Nell, wat Deon Helberg in die nommer 21-trui sal vervang.

Die wedstryd teen die Xerox Goue Leeus begin om 15:00. Hou ‘n ogie op die Steval Pumas se Facebook-bladsy asook Twitter vir lewendige opdatering van die puntetelling.

 

Team as follows:

15 Full back EBERSOHN SIAS
14 Right wing ISBELL RUWELLYN
13 Outside centre SKORBINSKI HENNIE
12 Inside centre VAN WYK LEIGHTON
11 Left wing LEWIS JEAN-PAUL
10 Fly half MARAIS KOBUS
9 Scrum half VAN ROOYEN REYNIER
8 Number eight GREEFF CAREL
7 Right flanker ENGELBRECHT WILLIE
6 Left flanker JOHANNES REUBEN
5 Right lock KLOPPERS HUGO
4 Left lock VUZANI TAZZ
3 Tight head prop COETZEE MARNE
2 Hooker JANSE VAN RENSBURG MARKO
1 Loose head prop KOTZE JACQUES

 

16 Hooker HERNE FRANKIE
17 Prop TERBLANCHE DE JAY
18 Lock GREEFF STEPHAN
19 Utility Forward SHABANGU BRIAN
20 Scrum half TEMPERMAN EMILE
21 Utility back NELL RYAN
22 Utility back WILLIAMS DEVON
Back
TOP