SA and Pumas Legends headline Malelane Rugby Weekend – 15th February 2017

SA and Pumas Legends headline Malelane Rugby Weekend

The Malelane Ruby Club will celebrate its 50th birthday in style on 24 and 25 February during a thrilling line-up of school and club matches, headlined by a special clash between the South African Rugby Legends and the Pumas Legends.

The Malelane Rugby Weekend has been the club’s biggest annual event since 1996. Starting out as a local club occasion, the weekend has grown to attract clubs from all over Mpumalanga. This year the event has soared to new heights with the commitment of SA Rugby Legends and a side packed with former Pumas stars.

Ian Macintosh, who was head coach of the Springboks in the early 1990s, will take charge of a sparkling SA Rugby Legends team including the likes of Wim Visser, John Mametsa, Kennedy Tsimba and Werner Cronje.

Former Pumas head coach Jimmy Stonehouse, who led the side to their second Currie Cup First Division title in 2009 and cemented the Pumas in the Premier Division, will coach the Pumas Legends side.  Stonehouse is back in the Lowveld on holiday before he returns to coach Toshiba Brave Lupus in Japan.

“During my time at the Pumas I coached many of the players playing in the match against the SA Legends. They approached me and I was more than happy to agree. It’s going to be very exciting to reconnect with the guys and I think it’s also a great motivation for supporters to get behind the current Pumas side for the upcoming Currie Cup,” said Stonehouse.

Returning to the field against the SA Legends, Pumas fans should look out for MJ Mentz, Corne Steenkamp, Jaco Bouwer, Ashley Buys, Ashwin Scott, Francois van Wyk, Hyron Thyse, Ronnie Uys, Doppies le Roux, Valentine van Wyk and Jovan Botha.

The weekend’s action gets underway on Friday at 16h00 with several school and club matches. 11 more matches will take place on Saturday, with the headline encounter taking place at 15h40. Tickets cost R10 per person, and there will be a cash bar, food, kiddies corner and big screen rugby at the club.  

SA en Pumas Legendes hoogtepunt van die Malelane Rugby Naweek

Die Malelane Ruby Klub sal op 24 en 25 Februarie hul 50ste verjaardag in styl vier. Daar is opwindende skool en klubwedstryde opgelyn, waarvan die hoogtepunt 'n spesiale wedstryd tussen die Suid-Afrikaanse Rugby Legendes en die Pumas Legendes sal wees.

Die Malelane Rugby Naweek is die klub se grootste jaarlikse gebeurtenis sedert 1996. Dit het begin as 'n plaaslike klub geleentheid, maar oor die jare het hierdie naweek gegroei om buite klubs en skole ook te betrek. Hierdie jaar het die geleentheid nuwe hoogtes bereik met die verbintenis van die SA Rugby Legendes en voormalige Pumas sterre.

Ian Macintosh, wat in die vroeë 1990's hoofafrigter van die Bokke was, sal in beheer wees van 'n sprankelende SA Rugby Legendes-span, wat spelers sal insluit soos Wim Visser, John Mametsa, Kennedy Tsimba en Werner Cronjé.

Voormalige hoofafrigter van die Pumas, Jimmy Stonehouse, wat hul tweede Curriebeker Eersteliga-titel gelei het in 2009, en die Pumas in die Premier-afdeling gevestig het, sal die kant van die Pumas Legendes afrig. Stonehouse is met vakansie terug in die Laeveld voordat hy sal terugkeer na Japan om die Toshiba Brave Lupus af te rig.

"Gedurende my tyd by die Pumas het ek baie van die spelers afgerig wat in die wedstryd teen die SA Legendes gaan speel. Hulle het my genader en ek was meer as bereidwillig om te help. Dit gaan baie opwindend wees om die bande met die ouens op te tel en ek dink dit is ook 'n groot motivering vir ondersteuners om agter die huidige Pumas kant vir die komende Curriebeker in te val," het Stonehouse gesê.

Pumas aanhangers moet uitkyk vir manne soos MJ Mentz, Corné Steenkamp, ​​Jaco Bouwer, Ashley Buys, Ashwin Scott, Francois van Wyk, Hyron Thyse, Ronnie Uys, Doppies le Roux, Valentine van Wyk, Jovan Botha en Francois van Wyk wat teen die SA Legendes terugkeer na die veld.

Die naweek se verrigtinge begin reeds op Vrydag om 16:00 met verskeie skole en klub wedstryde. Op Saterdag sal nog 11 wedstryde plaasvind, met die hoogtepunt-spel wat om 15:40 sal afskop. Kaartjies kos R10 per persoon, en daar sal 'n kontantkroeg, kos, kinderhoek en groot skerm rugby by die klub beskikbaar wees.

 

Photo 1: Many of the players seen in this photo of the 2009 Currie Cup First Division winners with Jimmy Stonehouse will be playing in the Pumas Legends team (sorry for low res)

Photographer: unknown

Photo 2: Jimmy Stonehouse

Photographer: Hennie Homann

Posted in News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *